Voor een eindklant van Profdesk ben ik op zoek naar een:

 

Functie : Teams promotor
Regio : Zevenbergen
Start : 11 januari 2021
Inzet : 20 uur per week
Eind : 9 april 2021
Optie op verlenging : ja
Uurtarief : zo scherp mogelijk
Aanbieden : uiterlijk dinsdag 5 januari 2021

 

Teams promotor

In het proces om continu de dienstverlening aan zowel burgers, bedrijven maar ook de interne klant te verbeteren heeft de gemeente vernieuwde mobiele werkplekken aan alle medewerkers beschikbaar gesteld. Belangrijke uitgangspunten hierbij zijn onder andere activiteitgericht werken, flexibel, tijd- en plaats onafhankelijk werken en digitale samenwerking. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van Microsoft 365 met in het bijzonder Teams.

De Teams promotor
Als Teams Promotor promoot je het gebruik van Teams binnen de organisatie, haal je op hoe er nu mee gewerkt wordt en wie er mee werkt. Op basis hiervan richt je de beheerorganisatie in. Je inventariseert, analyseert en vertaalt gebruikerswensen naar een ontwerp dat een breed draagvlak kent binnen de organisatie. De adaptatie van Microsoft 365 en Teams wordt pas als succesvol beschouwd wanneer een grote groep medewerkers het nieuwe product dagelijks, prettig en op de gewenste manier gebruikt.

Concrete opdracht
Binnen de opdrachtonderdelen dient rekening gehouden te worden met het werken op afstand in een thuiswerksituatie. Daarnaast vormen de diverse aspecten op het gebied van digitale samenwerking en begeleiding de kern van het plan van aanpak. De volgende acties moeten daarbij ondernomen worden:

 1. Bepalen van de behoeften
 • Wat (bijvoorbeeld techniek en trainingen) en wie (rollen) zijn er nodig om goed te kunnen werken?
 • Opzetten van een opleidingsprogramma
 1. Beheerorganisatie inrichten
 • Zoeken, vinden en verbinden van de gebruikers
 • Definiëren van de taken; wie beheert en wie stimuleert het gebruik van Teams
 • Specifiek aandacht voor de invulling van het functioneel beheer en doorontwikkeling binnen een O365 community bestaande uit leden van verschillende disciplines

Beheerorganisatie opzetten
Om het draagvlak binnen de organisatie te vergroten is tijd en aandacht nodig. Terugkerende aandacht, training, begeleiding en instructie gedurende langere tijd zijn nodig om het maximale uit de nieuwe werkomgeving te halen, zo veel mogelijk draagvlak te creëren en weerstand te verminderen. Een nieuwe beheerorganisatie zal vanuit verschillende rollen de organisatie ondersteunen en enthousiasmeren om beter en efficiënter niet alleen digitaal maar ook fysiek met elkaar samen te kunnen werken. Daarbij moet gedacht worden aan ontzorgen zonder te onteigenen in verschillende niveaus van ondersteuning:

 • Niveau 1: collega’s helpen elkaar
 • Niveau 2: zal het werken met Teams binnen het eigen team stimuleren, het beheren en toezicht houden op het werken ermee
 • Niveau 3: Functioneel beheer, kan Teams aanmaken, inrichten, verwijderen en beschikt over volledige autorisatiebeheer

Jouw profiel
Voor deze opdracht is het belangrijk dat je, naast ervaren en kundig, ook stevig in je schoenen staat. Je hebt passie voor de klant (onze collega’s), kunt je verplaatsen in hun situatie, begrijpt de behoefte en wensen, en betrekt hen ook in het proces zodat duidelijk is welke richting de organisatie op gaat en wat er van hen wordt verwacht. Je beschikt over aantoonbare ervaring met migratietrajecten Microsoft365 en goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift. Daarnaast weet je als Teams Promotor mensen te enthousiasmeren en draagvalk te creëren. Binnen de opdracht is ruimte voor invulling van eigen creativiteit.

 

Wensen

 • Je hebt zeer ruime aantoonbare ervaring met migratietrajecten Microsoft365;
 • Je beschikt over de volgende competenties: creativiteit, mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, analytisch vermogen, klantgerichtheid en  overtuigingskracht.

 

Als je een geschikte kandidaat hebt, die voldoet aan bovenstaand profielschets, dan ontvang ik graag zo spoedig mogelijk, toch uiterlijk dinsdag 5 januari 2021 het volgende:

 

1) cv in Nederlandse taal in Word zonder bedrijfslogo

2) voor- en achternaam, woonplaats en geboortedatum

3) genoten opleiding inclusief diploma wel of niet behaald met jaartal diploma

4) relevante werkervaring, competenties, overige vaardigheden en referenties

5) tarief en beschikbaarheid (inclusief status eventuele overige intakes)

6) vermelding vakantieplannen, geplande cursussen en examens

7) schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant

 

Onze contactgegevens vind je hier