Voor een eindklant van Profdesk ben ik op zoek naar een:

 

Functie : teamleider IT-architectuur
Regio : Utrecht
Start : 4 januari 2021
Inzet : 40 uur per week
Eind : 31 december 2021
Optie op verlenging : nee
Uurtarief : EUR 103 – 107
Aanbieden : uiterlijk dinsdag 8 december 2020

 

Opdracht

Jij levert bij de afdeling IT-Online een belangrijke bijdrage aan het succes en de herkenbaarheid van de klant. Als Teamleider IT Architectuur geef je op een inspirerende en verbindende manier leiding aan het implementeren van een nieuwe werkorganisatie en het bouwen van een team IT Architectuur. Je draagt bij aan de performance van mensen, de ontwikkeling van IT professionals in het vak en in hun persoonlijke ontwikkeling. Je draagt bij aan de organisatiestrategie en werkt daarbij nauw samen met de collega-teamleiders en vertaalt dit door naar het team. In deze functie rapporteer je direct aan de manager IT-Online. Je houdt contact met managers van andere afdelingen, om ze vanuit IT perspectief te adviseren en te ondersteunen bij het realiseren van hun doelstellingen.

Je hebt minimaal een academisch werk- en denkniveau en minstens een paar jaar relevante en leidinggevende werkervaring in een IT-ontwikkelomgeving. Wij zoeken een collega met drive en enthousiasme die het voortouw neemt bij het realiseren van nieuwe ontwikkelingen. Je stuurt vanuit de nieuwe visie en realiseert een hechte teamspirit, je bent resultaatgericht en je kunt uitstekend communiceren met hooggespecialiseerde collega’s. Dat laatste betekent dat je aantoonbaar vaardig bent in het leiding geven aan en samenwerken met vakinhoudelijke IT specialisten. Je bent de inspirator en professionele begeleider bij de ontwikkeling van de afdeling IT Architectuur naar een hoger maturity niveau. Je bent de drijfveer achter het toekomst gericht moduleren en vereenvoudigen van IT Architectuur (IT landschap en processen) en het rationaliseren van applicaties, waardoor een goed digitaal fundament dat de ambitie van de klant optimaal utiliceert en faciliteert. Je levert een substantiële bijdrage aan de digitalisering strategie van de klant. Je hebt aantoonbare ervaring in het realiseren van optimalisatie van bedrijfsprocessen, waarbij je de aanpak van Lean Six Sigma succesvol kan toepassen. Je hebt relevante ervaring met Agile werken en kan deze principes adequaat toepassen op een team met IT Architecten.

 

Persoonskenmerken

Coachen
Is gericht op het ontwikkelen van de competenties van anderen door middel van het geven van opbouwende feedback, inzicht, tips en handvatten. Biedt ruimte en begeleiding.

Communiceren
Verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Overtuigingskracht
Is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.

Deskundigheid
Het ontwikkelen van eigen kennis over het vakgebied en deze kennis effectief benutten voor de eigen functie of organisatie.

Nauwkeurigheid
Is nauwgezet in de uitvoering van de werkzaamheden binnen gestelde normen.

Interviewplanning

Gesprekken: tussen 14-12-2020 en 18-12-2020

 

Eisen

 • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde hbo opleiding
 • Afgeronde opleiding is op het gebied van Bachelor Informatica of relevante technische richting (zoals Electronica of Technische Bedrijfskunde of Bedrijfskundige Informatica of Industriële Automatisering)
 • Kandidaat heeft een afgeronde Master in Informatiekunde of Bedrijfskunde
 • Kandidaat is in het bezit van minimaal een Lean Six Sigma Green Belt certificering
 • Kandidaat is in het bezit van Prince 2 of IPMA certificering
 • Kandidaat heeft aantoonbaar kennis van Agile werken (training gevolgd)
 • Kandidaat heeft minimaal 6 jaar aantoonbaar ervaring als leidinggevende in een complexe IT omgeving
 • Kandidaat heeft minimaal 6 jaar aantoonbaar ervaring als leidinggevende van een afdeling/team > 10 FTE, met technische (IT) specialisten
 • Kandidaat heeft minimaal 6 jaar aantoonbaar ervaring met stakeholder management vanuit een leidinggevende functie
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbaar ervaring in een organisatie die werkt conform de Agile principes
 • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbaar ervaring met werken bij overheidsorganisaties

 

Wensen

 • Kandidaat heeft aantoonbaar kennis van Agile voor IT Architecten (training)
 • Kandidaat heeft minimaal vijf jaar aantoonbaar ervaring met het realiseren van optimalisatie van processen door toepassing van Lean Six Sigma

 

Als je een geschikte kandidaat hebt, die voldoet aan bovenstaand profielschets, dan ontvang ik graag zo spoedig mogelijk, toch uiterlijk dinsdag 8 december 2020 het volgende:

 

1) cv in Nederlandse taal in Word zonder bedrijfslogo

2) voor- en achternaam, woonplaats en geboortedatum

3) genoten opleiding inclusief diploma wel of niet behaald met jaartal diploma

4) relevante werkervaring, competenties, overige vaardigheden en referenties

5) tarief en beschikbaarheid (inclusief status eventuele overige intakes)

6) vermelding vakantieplannen, geplande cursussen en examens

7) schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant

 

Onze contactgegevens vind je hier