Voor een eindklant van Profdesk ben ik op zoek naar een:

 

Functie : senior testautomatiseerder
Regio : Woerden
Start : 2 november 2020
Inzet : 40 uur per week
Eind : 29 oktober 2021
Optie op verlenging : ja
Tarief : EUR 75 – 85
Aanbieden : uiterlijk woensdag 7 oktober 2020

 

Opdrachtomschrijving

De klant maakt zich klaar voor de toekomst. Om beter te kunnen inspelen op de wensen van haar klanten maken zij hun dienstverlening flexibeler en haar ICT up-to-date. De klant zet vol in op digitalisering en heeft zichzelf als doel gesteld om de beste digitale dienstverlener te worden binnen de publieke sector.

Het projectteam is verantwoordelijk voor het maken van een nieuwe applicatie voor haar medewerkers. Als senior testautomatiseerder ben je verantwoordelijk voor het opzetten, uitbreiden en onderhouden van geautomatiseerde testen voor de back-end services en de Angular front-end. Je traint je teamgenoten in het automatiseren van testen en bewaakt de kwaliteit van de bestaande en nieuwe testen.
Je hebt aantoonbaar ervaring met het opzetten, onderhouden en verbeteren van testprojecten die met Java (Spring Boot), TypeScript, Selenium/Protractor en Cucumber zijn opgezet.

De klant is een moderne publieke dienstverlener die haar data, kennis en adviesdiensten zoveel mogelijk online beschikbaar stelt. We helpen ondernemers starten, innoveren en ondernemen, in binnen- en buitenland. Wij doen ons werk waar de overheid een rol heeft, maar laten zoveel mogelijk over aan de markt zelf. Een moderne ICT-afdeling helpt de organisatie om hierin succesvol te zijn. Je gaat deel uitmaken van een scrumteam waarbinnen er behoefte is aan een senior tester met ervaring in testautomatisering.
Je houdt van dynamiek en je bent een stressbestendige zelfstarter. Je kunt goed prioriteiten stellen en bewaken en onder hoge tijdsdruk toch prettig blijven samenwerken. Je bent pragmatisch en kunt jezelf snel aanpassen aan de context. Natuurlijk is actuele, vakinhoudelijke kennis van testautomatisering (API’s, front-end, Page Object Model) in Java, TypeScript en Cucumber een must-have in deze functie. Daarnaast heb je een ijzersterk analytisch denkvermogen, waarmee jij makkelijk verbindingen legt. Door je prettige communicatiestijl verbindt je mensen met elkaar. Omdat je niet alleen accuraat bent, maar ook proactief en overtuigend, lever je een belangrijke bijdrage aan de testautomatisering in dit team. Je hebt een plezierige, energieke drive die de positieve flow doorzet in het slagvaardige grote team waarin je komt te werken.

 

Kandidaatomschrijving

 

Communiceren: verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Onafhankelijkheid: is authentiek in gedrag, durft eigen standpunten tegenover anderen te handhaven en te verdedigen.

Overtuigingskracht: is in staat draagkracht te creëren en weet anderen ertoe te brengen een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.

Initiatief: reageert proactief door zaken in gang te zetten.

Samenwerken: handelt vanuit het groepsbelang en levert samen met anderen een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer in de groep.

Bovenstaande competenties worden tijdens het interview getoetst.

 

Interviewplanning

Gesprekken: maandag 12 oktober 2020

 

Eisen

 

Kennis:

 • minimaal een afgeronde hbo opleiding op het gebied van informatica (of vergelijkbaar)
 • aantoonbare kennis van Java (certificering)
 • aantoonbare kennis van Cucumber (certificering)
 • aantoonbare kennis van Wiremock of een vergelijkbare tooling

 

Ervaring:

 • minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met geautomatiseerd testen met Cucumber
 • aantoonbare ervaring met programmeren in Java
 • minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met Selenium/Protractor
 • aantoonbare ervaring met SOAP en REST
 • aantoonbare ervaring met Gitlab-ci en Docker
 • ervaring met het opzetten van testframework t.b.v. software dat in productie draait, bij voorkeur back-end en front-end
 • aantoonbare ervaring bij een vergelijkbaar overheidsorganisatie

 

Als je een geschikte kandidaat hebt, die voldoet aan bovenstaand profielschets, dan ontvang ik graag zo spoedig mogelijk, toch uiterlijk woensdag 7 oktober 2020 het volgende:

 

1) blanco cv in Nederlandse taal in Word zonder balken, kop- en voetteksten, logo’s, tabellen, etc..

2) voor- en achternaam, woonplaats en geboortedatum

3) genoten opleiding inclusief diploma wel of niet behaald met jaartal diploma

4) relevante werkervaring, competenties, overige vaardigheden en referenties

5) tarief en beschikbaarheid (inclusief status eventuele overige intakes)

6) vermelding vakantieplannen, geplande cursussen en examens

7) schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant

Onze contactgegevens vind je hier