Voor een eindklant van Profdesk ben ik op zoek naar een:

 

Functie : projectcoördinator informatiebeheer
Regio : Den Bosch
Start : 1 februari 2021
Inzet : 20 uur per week
Eind : 31 januari 2022
Optie op verlenging : Ja, 2 x 12 maanden
Uurtarief : EUR 70 – 80
Aanbieden : uiterlijk dinsdag 12 januari 2021

 

Opdracht

We zoeken iemand die als projectcoördinator graag de mouwen opstroopt en een aantal belangrijke projecten op wil pakken op het gebied van bewerken, zo nodig digitaliseren, vernietigen en overbrengen van archieven. Jij gaat samenwerken met een betrokken en gevarieerd team, dat sterk de drang heeft te vernieuwen, maar ook aandacht houdt voor de klassieke informatiebeheertaken.

Als projectcoördinator binnen het team InformatieControl en -Beheer (ICB, voorheen DIV) kom je in een dynamische en politiek getinte omgeving terecht, waarbij elke dag anders zal zijn. De klant hecht eraan om in control te zijn voor wat betreft haar informatiehuishouding. ICB ontwerpt hiervoor (mede) de kaders en het beleid en monitort op de resultaten. ICB heeft een groot portfolio aan projecten, waarvan er nog een aantal opgepakt moet gaan worden. Concreet is de organisatie en coördinatie van de bewerking, vernietiging, digitalisering en overbrenging van fysieke archiefblokken. Ook liggen er coördinerende werkzaamheden op gebied van digitale archivering.

Wij zoeken iemand met ruime ervaring binnen het werkveld van informatiebeheer, die met verstand van zaken een aanpak bepaalt en deze tot een goed einde brengt. De persoon die we zoeken zal ook als coördinator aan de slag gaan en dient daarom goede skills en ervaring met het coördineren van uitvoerende teams mee te nemen, deels ook als meewerkend voorman/-vrouw.

De werkzaamheden zijn gericht op het coördineren van projecten op het gebied van archivering. Je werkt nauw samen met je opdrachtnemer (inhoudelijk verantwoordelijk) en alle medewerkers binnen het team ICB.

 

Kandidaat

 

Functie-eisen:

  • relevante afgeronde HBO- en/of WO-opleiding, waarvan informatiebeheer en archivering in al zijn facetten een belangrijk onderdeel vormde;
  • aantoonbaar minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een informatiebeheeromgeving bij overheidsorganisaties;
  • een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne;
  • aantoonbaar minimaal 5 jaar ervaring heeft met het coördineren van uitvoerende teams;
  • een aantoonbaar sterk ontwikkelde affiniteit heeft met moderne IT-oplossingen.

 

Competenties:

– doortastend
– slagvaardig
– oplossingsgericht
– resultaatgericht werkt en daarbij zelfstandig en in teamverband tot goed geborgde resultaten weet te komen.

 

Interviewplanning

We streven ernaar de gesprekken in week 3, 18-21 januari 2021, te houden.

 

Toelichting op rooster

Werktijd voor de klant in ieder geval op maandag en dinsdag en bij voorkeur ook op donderdag. Vanwege Corona wordt er in de inhuurperiode in principe vanuit eigen huis of eigen kantoor gewerkt. Circa 1 á 2 maal per twee weken wordt er bij de klant in ’s-Hertogenbosch gewerkt/overlegd. Mogelijk veranderen de maatregelen t.a.v. werken en overleggen gedurende de inhuurperiode.

 

Eisen

Werkervaring als Coördinator

Kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring als coördinator van een uitvoerend team informatiebeheer bij de overheid. Dit blijkt uit cv.

 

Werkervaring als Projectleider

Kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring als projectleider voor het bewerken, digitaliseren, vernietigen en overbrengen van archieven. Dit blijkt uit cv.

 

Opleiding

Kandidaat beschikt over een afgeronde HBO en/of WO opleiding op gebied van informatiebeheer en archivering. Dit blijkt uit cv.

 

Wensen

Werkervaring als Coördinator

Kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar, waarvan minimaal 3 jaar in de afgelopen 5 jaar, werkervaring als coördinator van een uitvoerend team informatiebeheer bij de overheid. Dit blijkt uit cv.

 

Werkervaring als Projectleider

Kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar, waarvan minimaal 3 jaar in de afgelopen 5 jaar, werkervaring als projectleider voor het bewerken, digitaliseren, vernietigen en overbrengen van archieven. Dit blijkt uit cv.

 

Opleiding

Kandidaat beschikt over een afgeronde HBO en/of WO opleiding op gebied van informatiebeheer en archivering. Dit blijkt uit cv.

 

Overig

  • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

 

Als je een geschikte kandidaat hebt, die voldoet aan bovenstaande eisen, dan ontvang ik graag zo spoedig mogelijk, toch uiterlijk dinsdag 12 januari 2021 het volgende:

 

1) cv in Nederlandse taal in Word zonder bedrijfslogo

2) voor- en achternaam, woonplaats en geboortedatum

3) genoten opleiding inclusief diploma wel of niet behaald met jaartal diploma

4) relevante werkervaring, competenties, overige vaardigheden en referenties

5) tarief en beschikbaarheid

6) vermelding vakantieplannen, geplande cursussen en examens

7) schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant

 

Onze contactgegevens vind je hier