Voor een eindklant van Profdesk ben ik op zoek naar een:

 

Functie : ICT-adviseur
Regio : Amersfoort
Start : 1 april 2021
Inzet : 24 uur per week
Eind : 1 juli 2021
Optie op verlenging : ja, 2 x 3 maanden
Uurtarief : EUR 110 – EUR 115
Aanbieden : uiterlijk dinsdag 23 februari 2021

 

Opdracht

Of het nu gaat om de werkplek, de back-end infrastructuur of het gebouwmanagement, jij hebt er verstand van en een mening over! Als Adviseur Informatietechnologie schaak je bij ons voortdurend op twee borden: je bent adviseur en deelprojectleider.

 

Omdat de klant over een aantal jaren een nieuw pand zal gaan betrekken, is er behoefte aan specifieke deskundigheid op het gebied van IT- en gebouwinfrastructuur en smart technologie. Tegelijkertijd zal de klant de komende jaren een slag maken naar de cloud zodat wij ‘datacenter-luw’ in het nieuwe pand zullen verder werken. Dit betekent o.a. dat een aantal diensten als een ‘service’ aan de markt worden gevraagd. Jij geeft advies hierover en beoordeelt onder meer voorstellen van leveranciers.

 

Kandidaat

Je bent een verbinder tussen mens en techniek. We vinden mensen & interactie belangrijker dan processen & tools. Dit betekent dat je communicatief vaardig bent: je gaat erop af. Doordat je de markt goed kent overtuig je op relatie én op inhoud. Juist het snel kunnen schakelen van strategisch/adviserend naar de business en naar hands-on uitvoerend om met de professionals dingen voor elkaar te krijgen is een succesfactor in jouw optreden.

 

Je bent actiegericht en iemand die voortdurend prioriteiten kan stellen! Je beschikt over een stevige en brede inhoudelijke kennis op het snijvlak van informatietechnologie en gebouwmanagement en je hebt de adviesvaardigheden om helder aan te geven wat bepaalde keuzes betekenen voor het beheer en de regie op de IT-infrastructuur. Je weet de strategie te ondersteunen en uitdagingen binnen onze afdelingen te duiden. Bestuurlijke en ambtelijke sensitiviteit is van belang. Je begrijpt de verhoudingen en weet goed in te schatten wat de technische haalbaarheid van je adviezen is.

 

Je participeert in een programma wat niet alleen de nieuwbouw voorbereidt maar zich ook buigt over het effectief en verantwoord kunnen werken in het huidige pand tot en met 2025. Je begrijpt hoe de relatie tussen IT en Facilitair is en hoe deze onder invloed van technologie verandert. Je bent iemand die stakeholders uit de verschillende vakgebieden bedient en verbindt.

 

Je onderhoudt je netwerk met (IT-)onderaannemers en volgt de trends in de techniek en de markt. Natuurlijk geef je gevraagd en ook ongevraagd advies binnen diverse projecten en opgaven, waarbij je altijd het grotere plaatje in beeld houdt. Je schakelt voortdurend tussen de realiteit van alle dag en de doelen voor de langere termijn.

 

Interviews

De interviews zullen worden gehouden met MS Teams.

 

Toelichting op rooster

De ene week zal het aantal uren mogelijk lager liggen dan de andere week.

 

Eisen

Kennis van informatiearchitectuur:

 • Als ICT adviseur stel je architectuurdocumenten op, passend in de GEMMA definities zoals we die binnen gemeenten kennen. Dit doe je met kennis van de markt. Referentie vereist.

 

Kennis van – en ervaring met – netwerk & cloudinfrastructuur, (informatie)beveiliging, smart werkplekomgevingen:

 • Je hebt kennis van regievoering op de geoutsourcete diensten van onze netwerk-infrastructuur. Tevens organiseer je dat nieuwe ontwikkelingen vorm krijgen. Je hebt aantoonbare ervaring met het inpassen van infrastructuur en (gebouw-)beheeroplossingen in nieuw te realiseren (lokale) overheidsgebouwen, rekening houdend met de functie en het gebruik. Referentie vereist.

 

Bewustzijn op bestuurlijke verhoudingen en het regiemodel:

 • Je bent je bewust van bestuurlijke verhoudingen in een gemeente en weet wat het regiemodel inhoudt. Op die manier vind je snel je weg binnen de gemeente en bewandel je de juiste wegen. Referentie vereist.

 

Kennis van gebouwmanagement:

 • Als ICT adviseur werk je op het snijvlak van ICT infrastructuur en gebouwmanagement. Referentie vereist.

 

Wensen

Referentie architectuur en gebouwmanagement:

 • Je hebt minimaal tien jaar relevante kennis en werkervaring van de (informatie) architectuur, waarvan minimaal vijf jaar specifiek voor de gemeenten, gemeenschappelijke regelingen of ander lokaal bestuur. U heeft kennis van gemeente specifieke onderdelen van gebouwmanagement, datastromen en smart technologie.

 

Netwerk- c.q. Cloudinfrastructuur:

 • Door jou kennis en werkervaring van minimaal twee jaar weet je wat er te koop is binnen de markt van netwerk- c.q. cloudinfrastructuur.

 

HBO/WO werk- en denkniveau:

 • Je kunt diploma’s, certificaten, referenties of anderzijds overleggen om aan te tonen dat je over het HBO/WO werk- en denkniveau beschikt.

 

Graag komen wij in contact met een ICT adviseur die zichzelf heeft bewezen op het snijvlak van gemeentelijke ICT infrastructuur en gebouwmanagement.

Als je een geschikte kandidaat hebt, die voldoet aan bovenstaande eisen, dan ontvang ik graag zo spoedig mogelijk, toch uiterlijk dinsdag 23 februari 2021 het volgende:

 • cv in Nederlandse taal in Word zonder bedrijfslogo
 • voor- en achternaam, woonplaats en geboortedatum
 • genoten opleiding inclusief diploma wel of niet behaald met jaartal diploma
 • relevante werkervaring, competenties, overige vaardigheden en referenties
 • tarief (inclusief reiskosten) en beschikbaarheid (uur per week en datum)
 • vermelding vakantieplannen, geplande cursussen en examens
 • schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant

 

Onze contactgegevens vind je hier