Vacature: Senior Applicatiebeheerder regio Tilburg (start zo snel mogelijk!)

Wij zijn op zoek naar een Senior Applicatiebeheerder in de regio Tilburg voor 36 tot 40 uur per week. Startdatum is zo snel mogelijk. De opdracht is tot eind maart 2020 met optie tot verlenging. Tarief? Zo scherp mogelijk! Ben jij of ken jij een geschikte kandidaat? Lees dan even verder.

De applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de applicatie- en koppelingenarchitectuur/beleid en voert de regie op de realisatie van de SLA’s met leveranciers gericht op een bedrijfszekere applicatie infrastructuur, inclusief database-omgeving en koppelingen tussen applicaties. Tevens realiseer je de informatievoorziening op strategisch-tactisch-operationeel niveau en andere vormen van output.

De functie bestaat voornamelijk uit de coördinatie van informatie technische taken op het grensvlak van automatisering en informatisering. De functie omvat gevarieerde werkzaamheden (ontwikkeling en ontwerp) en projectleiding over de gebruikers, ontwikkelen van applicaties). Accuratesse is regelmatig vereist bij werkzaamheden als het installeren van hard- en software en het controleren van bestanden. De voor de functie vereiste kennis moet minimaal gelijkwaardig zijn aan HBO, aangevuld met een grondige oriëntatie op de interne automatiseringsinfrastructuur en bedrijfsprocessen en specifiek op de functie gerichte kennis over de automatisering en gebruikte hard- en software.

In deze functie ben je bij het indelen van de eigen tijd gebonden aan deadlines. Je stelt daarbinnen zelf prioriteiten. Je bepaalt zelf de aanpak van projecten. Hoge mate van initiatief in het werk is vereist. Je contacten met management, collega’s en leidinggevende op je eigen en andere afdeling en met gebruikers in de gehele organisatie zijn gericht op informatie-uitwisseling en het oplossen van technische problemen. Ze zijn van belang voor de voortgang van je eigen werkzaamheden en die van anderen.

Fouten of onzorgvuldigheden in het werk (bijv. bij de ontwikkeling van het ICT-beleid en testen van nieuwe applicaties) kunnen leiden tot stagnatie in de voortgang van de werkzaamheden, interne en externe irritaties en flinke financiële schade. De kans op het tijdig ontdekken en herstellen van de fouten berust voornamelijk op zelfcontrole.

Werkzaamheden

 • Je ontwikkelt en realiseert, binnen de kaders van de ICT-strategie, een visie en beleid op integratie van applicaties inclusief een meerjarenplan en de architectuur, rekening houdend met de behoeften uit de organisatie en vertaalt deze naar uitgangpunten en kwalificaties voor de integratiesoftware, leveranciers en business software.
 • Je voert de regie op de door leveranciers te leveren prestaties conform de overeengekomen SLA’s en plant, coördineert en monitort voortgang en kwaliteit van projecten.
 • Je draagt zorg voor de beveiliging van de applicatie-infrastructuur.
 • Je levert input voor en geeft advies over het jaarplan van het team.
 • Je actualiseert, ontwikkelt en implementeert de applicatie-infrastructuur inclusief de applicatiecomponenten en documenteert de technische systeeminformatie, gericht op het realiseren van de afgesproken performance.
 • Je beheert en bewaakt de performance van de applicatie-infrastructuur, lost problemen op en draagt zorg voor standaardisatie van procedures en werkwijzen.
 • Je bewaakt de autorisatiestructuren op applicatie- en module-niveau, conform de organisatierichtlijnen en adviseert over de toepassing en uitvoering ervan.
 • Je bent op de hoogte van afspraken met leveranciers op het gebied van applicaties (inhoud van de SLA’s) en bewaakt of diensten conform afspraak worden geleverd
 • Je houdt contact met en bent aanspreekpunt voor de procesexperts en proceseigenaren.
 • Je bent bekwaam met scripting (gebruikt bestaande applicaties om handelingen te automatiseren)
 • Je treedt op als projectadviseur en projectmedewerker op het gebied van technisch applicatiebeheer en informatievoorziening.
 • Je wisselt kennis en diensten uit binnen samenwerkingsverbanden.
 • Je documenteert wijzigingen in applicaties, zodat veranderingen bekend en traceerbaar zijn.
 • Je vervaardigt handleidingen en werkinstructies voor collega’s en gebruikers.
 • Je leidt collega’s en gebruikers op en zorgt voor ondersteuning
 • Je houdt jouw eigen functionele kennis op peil en zoekt naar nieuwe ontwikkelingen en technologieën op het vakgebied.

 

Wanneer je een geschikte kandidaat bent of hebt, die voldoet aan bovenstaand profielschets, dan ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk, echter uiterlijk dinsdag 3 december 2019, het volgende:

1) blanco cv in Nederlandse taal in Word zonder balken, kop- en voetteksten, logo’s, tabellen, etc..

2) voor- en achternaam, woonplaats en geboortedatum

3) genoten opleiding inclusief diploma wel of niet behaald met jaartal diploma

4) relevante werkervaring, competenties, overige vaardigheden en referenties

5) tarief en beschikbaarheid (inclusief status eventuele overige intakes)

6) vermelding vakantieplannen, geplande cursussen en examens

7) schriftelijke toestemming om je cv aan te mogen bieden aan de klant

 

 

Read more

Job offer: IT Manager (Rotterdam area)

For our client in the area of Rotterdam we are looking for a IT Manager.

Position
The IT Manager will be based in the area of Rotterdam and will manage a small IT team (two employees in the area of Rotterdam, two employees in Singapore and two dedicated external staff in India). The IT Manager will also be responsible for managing external IT contractors, IT consultants and implementation partners. Safeguarding close cooperation between the business, the IT department, and our partners is a key aspect of the IT Manager position.

Role and Challenge
We are looking for an experienced IT Manager to be responsible and accountable for the smooth running of our IT systems. The IT Manager will be responsible for improving existing systems and infrastructure, developing growth plans, managing projects and keeping the executive team up-to-date with the latest technologies.

We are looking for someone who can lead the transition from an application management-focused IT team to a professional IT organization capable of deploying and maintaining customer-facing IT solutions. In the past the team has been fully dedicated to support internal systems, some of which have been developed bespoke for our client. However, our focus for the future is on delivering added value to our customers and to differentiate ourselves from our competitors, through data-driven services. In order to develop and support these data-driven services, the IT team requires a customer-focused mindset and a transition from solely facilitating internal software systems towards governing the transition to our client as a digital service provider. This means that the capabilities of the IT team need to grow, as well.

The IT Manager will have several key objectives for the mid-term:
• Define a long-term IT strategy to ensure the continued success of the company
• Manage an update of the database architecture to a new central database that solves the current scattered database structure. This should lead to performance improvements in the (bespoke) IT systems
• Support the business to develop new tools that are customer-facing and help our customers create value. Examples are a Mobile App, Customer Portal, Data analytics solutions that are currently developed with the support of external partners
• Prepare the change from our current infrastructure provider (in Denmark) to a more modern infrastructure environment

Requirements
• A completed Bachelor or Master degree in IT or other relevant field
• Proven working experience as an IT Manager
• Demonstrated leadership experience of managing a team of professionals
• Fluent in English and good communication skills
• Team player
• Hands-On attitude
• Experience with NET; Microsoft Dynamics AX, Database architecture

Our Offer
We provide an interesting and highly responsible position within a leading organization and world leader within the segment. Our employment terms package is excellent to mention. We offer:
• Market-based salary
• Company based bonus arrangement
• Premium-free pension
• 50% Compensation for medical insurance costs
• Minimum of 29 days annual leave

Reaction
For more information about the function, please contact Menno Willemsen at +31 6 518 25 341 via email menno.willemsen@profdesk.nl or us our contactform

Read more

Voorkom laaggeletterdheid: voeg digitale vaardigheden snel toe aan het nieuwe curriculum

We leven momenteel in het tijdperk van de digitale revolutie. Volgens Van Dale betekent dit: “de grote maatschappelijke veranderingen die het gevolg zijn van de brede beschikbaarheid van computers en internet.” Hierdoor loggen we als burger al in met DigiD of als bedrijf met eHerkenning om diverse zaken online aan te kunnen vragen, te verwerken en af te handelen. Betalen doen we anno nu via mobiel bankieren of middels het voldoen van een betaalverzoek via sociale media.

Het gebrek aan digitale vaardigheden is een maatschappelijk probleem dat zo snel mogelijk opgelost dient te worden.

Een groep directeuren heeft een brandbrief aan de tweede kamer ondertekend en slaat daarmee als sector digitaal alarm. Diverse ICT-bedrijven roepen de politiek op om vaart te maken met het toevoegen van digitale vaardigheden aan de lesstof, zoals voorgesteld op Nldigital.nl. Een nieuw curriculum met digitale geletterdheid dat kinderen echt voorbereid op de toekomstige arbeidsmarkt en maatschappij zou er moeten komen. Terecht?

Volgens het wereldwijde platform GitHub is JavaScript samen met HTML en CSS het fundament van ons internet. De meest populaire programmeertalen zijn Phyton, Java, PowerShell, C# en nieuwkomer Go. Welke programmeertalen in de toekomst het meest gebruikt gaan worden is nog onbekend, echter er kan niet vroeg genoeg worden begonnen met het leren te programmeren.

Toekomstbestendig digitaal curriculum 
Hiervoor dient het curriculum aangepast te worden. Het curriculum is een landelijk vastgestelde onderwijsinhoud die al ruim tien jaar niet meer actueel is. Het curriculum bestaat nu uit: Engels/moderne vreemde talen, rekenen en wiskunde, mens en maatschappij, kunst en cultuur, mens en natuur, bewegen en sport en uiteraard Nederlands. Naast burgerschap dient ook digitale geletterdheid te worden toegevoegd, zodat toekomstige generaties goed beslagen ten ijs komen in een veranderende arbeidsmarkt.

Read more
Search